טבחים מקצועיים הם מאורגנים יתר, מהירים על הרגליים (עליהם הם עומדים שעות על גבי שעות), ומסוגלים לדיוק ויצירתיות בו זמנית. שפים משתמשים רק בכלי מטבח מקצועיים והפונקציונליים ביותר שקיימים, והניסיון שצברו במהלך שנות עבודתם במטבחים איפשר להם לסגל טכניקות בישול המאפשרות עבודה מהירה ויעילה ככל האפשר. לכלי המטבח המקצועיים המשמשים אותם יש חלק גדול בכך. מספיק להתבונן איך הם מקימים את עמדות ההכנה שלהם, ותקבלו טעימה מכמה אנחנו, כטבחים ביתיים, יכולים ללמוד מהם.
המאמר שלנו היום עוסק בכלי מטבח שעליהם מסתמכים טבחים מקצועיים ויכול להקל מאוד על הבישול בבית. ברור, בסופו של יום, אתם לא מקבלים תשלום על הבישול; אתם יכולים לעמוד בכייף במטבח בפיג'מה ולצפות בתוכנית בישול האהובה אליכם בזמן שאתם מבשלים. אבל עם הכלים האלה, תגלו שאתם מסוגלים לבצע משימות בישול יומיומיות מהר יותר ומדויק יותר.
מולין
יש כל כך הרבה פעולות שניתן לעשות עם מולין: הוא יטחן עגבניות (אפילו את הקליפות!) לקבלת רוטב עגבניות חלק במיוחד ויעשה עבודה מהירה בהכנת פירה מבלי לדרוש יותר מדי מאמץ. כדי לקנות מולין מקצועי, שיהיה חזק וישמש לשנים רבות.
כף רוטב
לא פעם, בלימודי קולינריה, נדרשים לקנות מבחר של כלים, והרבה מהם הגיוניים לחלוטין: ערכת סכינים, מלקחיים, שטול. אבל כף רוטב? למה צריך כלי קטן מדי כדי להיות כף הגשה וגדול מדי לאכילת מרק?
התשובה היא שכפות רוטב, בעלות ידית כף רגילה וקערה קצת יותר גדולה, זוכות לשימוש רב במטבחי מסעדות לזילוף חלבונים ולטעימות מהירות תוך כדי תיבול מנה.
פלטה ישרה או מדורגת
לרוב תראו כיצד הפלטה משמשת לציפוי עוגה, ועוזרת לקבל ציפוי חלק ומסודר. אבל פלטה מתאימה בהיפוך פריטים קטנים או דקים במחבת, כמו צדפות או בליני. בעוד תרווד רגיל הוא לרוב גדול ומגושם מכדי להפוך את הפריטים העדינים הללו, פלטה נותנת לנו שליטה ודיוק כאשר אנו הכי צריכים את זה.
פינצטה למטבח
אנו ממליצים לרכוש פינצטה ארוכה במיוחד לעבודה עם פריטים גדולים יותר, כמו שמירה על אחיזה הדוקה בזמן היפוך סטייק, ופינצטה עדינה יותר למשימות עם חפצים קטנים יותר. ישנן סיבות רבות מדוע פינצטה לבישול היא חשובה ונהדרת: ניתן להעזר בהן כדי להרים סחרור פסטה מושלם, לדוג צלפים בודדים מתוך הצנצנת הדקיקה, או כדי להוציא מעט קליפת ביצה מרושעת ממחבת לוהטת.
מסננת שינואה
מסננת שינואה היא אחד הפריטים שמאוד קשה לראות במטבח ביתי, אם כי היא נפוצה במסעדות. למה? הסיבה העיקרית: היא יקרה. אבל, אם אתם רוצים ציר צלול במיוחד, באיכות מסעדה ומחית פירה חלקה לחלוטין, מסננת שינואה תעשה את העבודה. כל שעליכם לעשות הוא לשפוך פנימה את הנוזל ולחץ אותו באמצעות מצקת או כף – התוצאות יהיו חלקות כמשי בכל פעם.
קלף נירוסטה מקצועי
יש סיבה לכך שקלפי נירוסטה נכנסו לרשימה שלנו. הם שימושיים מאוד למשימות הקשורות לאפייה, כמו חלוקת בצק, אבל הם גם מצוינים להעברת ערימות של ירקות חתוכים מקרש החיתוך למחבת או לחיתוך לזניה לריבועים מושלמים. ניתן להשתמש בהם גם כדי לנקות את סביבת העבודה.
ברנר
בטוח ראיתם שפים מקצועיים משתמשים בברנר כדי להוסיף חריכה לירקות או לקבל את הציפוי הדק והגבישי על קרם ברולה. ברנר מציע כוח אש ברמה של מסעדה, אבל עם כל הכוח הזה באה אחריות גדולה. אם משתמשים בברנר, הקפידו להשתמש בו בזהירות רבה.
בד גבינה
בד גבינה שימושי להרבה יותר מאשר רק ייצור גבינה – אתה יכול להשתמש בו גם כדי לסנן יוגורט תוצרת בית או להפריד נוזל ממוצק (כמו בהכנת חלב שקדים ביתי ). במטבח הצרפתי משתמשים בבד הגבינה לבוקה גרני – עיטוף עשבי תיבול טריים או מיובשים והכנסתם למרק או ציר להוספת טעם.
כף כפיצית
רוב האנשים מחשיבים בטעות את הכלי הזה בתור כף גלידה, אומנם ניתן לייצר איתה את כדור הגלידה המושלם בצורתו אך יש לה עוד תפקידים רבים. כף קפיצית אידיאלית לחלוקת בלילה נוקשה של עוגה או בצק עוגיות. לפרפקציוניסטים, זהו הכלי המושלם למנות מדויקות. אם כדי ליצור קאפקייקס, מאפינס או עוגיות בגודל זהה. בעזרת הכף הקפיצית אתם יכולים לעשות זאת במהירות וביעילות, ולעמוד בעוד מטרה נוספת של שף קונדיטור. הכפות מגיעות במגוון גדלים כדי לענות על כל צורכי המנות!
קלף פלסטיק גמיש
ההמצאה הפשוטה הזו, של חתיכת פלסטיק גמיש מעט, עם קצה אחד מעוקל קלות, חיוני לעבודה! עם הקצף הקל ביותר עד לבצק הלחם. על ידי החזקת הפלסטיק ביד, הוא הופך להארכה של הזרוע, ומאפשר לכם לקפל, לערבב או לגרד מהדפנות ביתר שליטה ודיוק. ומכיוון שהוא קל ודק, מקום האחסון הסודי שלו בקרב טבחים מקצועים הינו בכיס, מה שהופך אותו לנגיש בכל עת.