זה הזמן לבחון את תכולת המטבח שלכם. אם אתם עדיין משתמשים בקרש החיתוך ששימש את סבתא מאז החתונה שלה או נלחמים בסכינים הפשוטות שקניתם אי שם כשניכנסתם לדירת השותפים הראשונה שלכם, הגיע הזמן להשתדרג.
הנה רשימה קצרה של אביזרים למטבח שהם פשוט " מאסט הב" במטבח שלכם:
1. שלוש סכיני מטבח
כל מה שצריך זה סכין שף, סכין לחם משוננת וסכין עזר. שלושת הסכינים האלו יכסו בעצם כל מה שתצטרכו לחתוך.
יש מומחים הממליצים להשקיע יותר וללכת על סכינים המחושלות ביד על פני סכינים מוטבעות מכיוון שלרוב, הם באיכות גבוהה יותר ויחזיקו מעמד זמן רב יותר.
2. משחיז סכינים
הדרך הטובה ביותר להאריך את חיי של הסכינים שלכם, היא לשמור אותם חדים. תדירות ההשחזה שהסכין שלכם ידרוש תלויה בתדירות השימוש. לרוב מומלץ להשחיז את סכיני המטבח שלכם לפחות פעם בשבועיים, כמובן תלוי בתדירות השימוש ואופי החיתוך.
3. קרש חיתוך
בעוד קרשי חיתוך מזכוכית או אבן יכולים להיות יפים, מומלץ לבחור בקרשי עץ או פלסטיק. קרש חיתוך משיש או זכוכית יקהו את הסכינים שלכם ואולי אפילו ישברו אותם, אז לא מומלץ לעשות עליהם שימוש כבד. מומלץ להחליף את קרש החיתוך כל שנה כדי להימנע מהצטברות חיידקים בחריצים הנוצרים מהחיתוך לאורך זמן.
4. מחבת נון-סטיק
כדי להצטייד בלפחות מחבת אחת בציפוי נון סטיק אשר תשמש טיגון ביצים, לביבות כו'.
5. מחבת ברזל יצוק
בנוסף למחבת נון-סטיק, כדי להחזיק מחבת מברזל יצוק. מחבת מברזל יצוק מוליכה את החום ממש טוב, אז זה ממש טוב אם אתה רוצה לבשל סטייק או לקבל סוג של צריבה יפה על חזה עוף, אם אתה מנסה לקרמל את פני השטח של משהו, שבאמת מפתח טעם במשהו כמו חתיכת בשר אדום או עוף, מחבת מברזל יצוק היא המתאימה ביותר למשימה.
אומנם מחבת מברזל יצוק דורשת מעט יותר עבודה ותחזוקה (שימון) אבל אורך החיים שלה הוא ארוך במיוחד.
6. סירים ומחבתות מנירוסטה
לגבי רוב כלי הבישול שלכם, אנו יכולים להמליץ על כלי נירוסטה איכותיים וכבדים. אומנם קצת יותר קשה לשטוף אותם, אבל כלים איכותיים יחזיקו מעמד זמן רב יותר. יש לנירוסטה הולכת חום טובה יותר מה שיספק בישול אחיד יותר.
7. בלנדר
להכנת מרקים, פירה, שיקיים ולא רק, בלנדר הוא חובה. כשבוחרים בלנדר, כדאי לבחור ולרכוש מוצר איכותי גם אם יקר יותר. כאשר רוכשים בזול בלנדרים ומעבדי מזון, אתם מקבלים מה שאתם משלמים עליו. כדי לרכוש מוצר איכותי אשר ישמש אותכם לשנים רבות.
8. מעבד מזון
כדאי להשקיע בשניהם. בעוד שבלנדר מצוין למחית חלקה, מעבד מזון מאפשר לך לקצוץ דברים בצורה גסה יותר.
9. סיר לחץ
מעריצי תוכניות בישול, יודעים שסיר לחץ יכול להיות חברו הטוב ביותר של השף כשהם קצרים בזמן (או האויב הגרוע ביותר שלהם, אם הם לא יודעים איך להשתמש באחד!). ברגע לומדים איך להשתמש בסיר לחץ, מבינים איזה אביזר מטבח נפלא הוא!
10. מדחום דיגיטלי
לטבחים מתחילים (אך לא רק), אנו ממליצים על מדחום דיגיטלי. אם אתם רוצים לצלות עוף או לבשל בשר במידת עשייה מסוימת או כל דבר אחר, מד חום דיגיטלי יגיע לעזרתכם.
כיום ניתן למצוא מדי חום דיגיטליים הניתנים לשימוש בתנור בזמן אמת. מדי אלו מצויידים לרוב בכבל העמיד בחום, מכניסים את המדחום הזה לתוך הצלי, זורקים אותו לתנור, גוף המדחום עצמו נשאר מחוץ לתנור ואף ניתן לכוון שיתריע כאשר מגיעים לטמפרטורה הרצויה.
11. כף עץ
מכיוון שפלסטיק יכול להימס והמתכת להתחמם, שעדיף להשתמש בכף עץ כשמערבבים משהו לוהט.
12. מרית סילקיון
עמידה בחום זה שם המשחק כאשר מחפשים מרית איכותית. כדי להשקיע במרית סיליקון טובה שיכולה לעמוד בטמפרטורות גבוהות.
13. מייבש חסה
למרות שמו, מייבש חסה יכול לעשות הרבה יותר מאשר לייבש את החסה שלכם. מומלץ להשתמש בו גם אחרי שטיפת עשבי תיבול ואפילו פטריות. חשוב לזכור שרטבים לסלט לא נתפסים על חסה לחה, ולכן, כדי להפיק את המקסימום מסלט הקיסר שלכם, כדי להיפטר מהנוזלים קודם.
14. קולפן ירקות
מומלץ לבחור קולפן בעל אחיזה נוחה ולהב חד. הלהב החד ימנע בזבוז מזון ולא יקלף גם חלקים נכבדים מחומר הגלם ביחד עם הקליפה. ידית נוחה לאחיזה חשובה במיוחד כדי שלאחר עבודת קילוף ממושכת לא מרגיש כאב בכף היד כתוצאה מידית לא נוחה.
אקסטרה: אביזרי מטבח בסיסיים ואביזרים קטנים
בנוסף לאמור לעיל, אנו ממליצים להחזיק כמה אביזרים בסיסיים בהישג יד במטבח שלכם, כגון מלקחיים ממתכת, מצקת, כף מחוררת, כוסות וכפות מדידה, חולץ פקקים, מחזיקי סירים, קערות ערבוב, פותחן קופסאות ודפי אפייה.