מפריסת שייטל לסטייקים ועד לחיתוך אננס לקוביות, עבודה נכונה עם סכיני המטבח המומלצות היא קריטית להצלחה במטבח. הצטיידות בסכינים הנכונות היא המפתח לארוחה טעימה.
אם אתם בדיוק מחדשים את המטבח שלכם ותוהים "איזה סכיני מטבח אני צריך?", המשיכו לקרוא כדי לגלות את ארבעת הסכינים המומלצות שכל טבח ביתי צריך להחזיק, כיצד להשתמש בהן ואיך לא להשתמש בהן.
1. סכין שף
סכין שף קלאסית היא הסכין החשובה ביותר במטבח. אנו ממליצים על סכין שף בגודל 20 עד 25 ס"מ, ייתכן שבהתחלה יהיה לכם מעט קשה יותר להתרגל לאורך, עם זאת, הקצה הארוך יותר הופך את הסכין ליותר תכליתית ויעילה.
שימוש בסכין שף
סכין שף היא הכלי הנכון ליותר מ-90 אחוז ממשימות המטבח היומיות, כולל פריסה וחיתוך לקוביות של פירות, ירקות, בשרים ודגים. ולמרות שסכין שף עשויה להיות "מלכת המטבח", אין להשתמש בה כדי לשחוט או לפרק עופות, לחתוך מזון קפוא, או, כפי שניסו כמה אנשים, לנקב חור בקופסאות שימורים. הרוחב של להב סכין השף הופכת אותה למסורבלת במשימות המתאימות לסכין קטנה יותר.
2. סכין עזר
סכין עזר נכנסת לעזרתינו איפה שסכין השף הופכת למסורבלת מידי לשימוש. מכיוון שאורך להב סכין העזר הממוצע הוא בערך 10 ס"מ, היא כלי נהדר המסייע להתמודד עם משימות הדורשות תשומת לב לפרטים.
שימושים בסכין עזר
סכין עזר היא סכין מטבח מומלצת לחיתוך ולקיצוץ של פריטים קטנים, כגון קצוץ שום, תותים או קילוף פירות וירקות.
הימנעו משימוש בסכיני עזר כדי לחתוך ירקות קשים מאוד או גדולים מידי, כגון גזר, שורש סלרי או דלעת. הסכינים הקטנות הללו אינן נושאות מספיק משקל כדי לחתוך בקלות את סוג החומר גלם הזה, מה שעשוי לגרום לכם להגביר את הלחץ או להדק את האחיזה שלכם בזמן החיתוך. אם אתם מוצאים את עצמכם מפעילים לחץ בשלב כלשהו, כדי לעצור ולהבין מה הבעיה. חיתוך בהפעלת לחץ רב הוא אות לכך שאינכם משתמשים בלהב המתאים לעבודה, מה שיכול להיות מסוכן מאוד ויכול לגרום לסכין להחליק.
3. סכין משוננת
סכינים משוננות עשויות להיקשר לחיתוך לחם בלבד, וזו הסיבה שהן נקראות גם סכיני לחם. אבל הלהב המשונן יכול להיות יעיל במיוחד כמעט בכל עבודה שאינה מתאימה ללהב הישר של סכין שף.
שימושים בסכין משוננת
סכין משוננת, עם אורך להב ממוצע של 15 ס"מ, שימושית במיוחד עבור מזונות שונים, כגון עגבניות, אננס, אבטיחים, הדרים ופלפלים. הן גם נהדרות לחיתוך עוגה לשכבות. הקצה המשונן יכול לאחוז ולחדור את הקליפות החיצוניות ה"מיוחדות יותר", בעוד שהלהב השטוח של סכין שף עלול להחליק ולגלוש על פני הקליפה. שורה תחתונה: חשבו מעבר ללחם.
יש להשתמש בסכינים משוננות רק לחיתוך, ולא לקיצוץ מאכלים. שימוש בתנועת ניסור עם הסכין מאפשר לשיניים לאורך הלהב לחדור ולחתוך את המרכיבים, לא מומלץ כלל להשתמש בסכין המשוננת כדי לחתוך פריטים קטנים יותר כמו עשבי תיבול טריים, שום או פירות יער.
4. סכין פירוק
כפי ששמה מרמז, סכין פירוק היא הלהב הטוב ביותר לחיתוך או פירוק מעצם של דגים, בשר או עופות בכל גודל, בין אם אנשובי באורך 7 ס"מ או תרנגולת שלמה. רוב הסכינים נועדו לחיתוך בקו ישר, אבל כשזה מגיע לכל חומר גלם עם כלוב צלעות ומפרקים, אין דבר כזה קו ישר , אז נזדקק ללהב שיכול לזוז בין הרווחים ולהתגמש. סכין פירוק נותנת לכם בדיוק את זה.
שימוש בסכין פירוק
בגלל המבנה הייחודי של סכין הפירוק אין להשתמש בה כדי לחתוך עצמות, אלא לחתוך סביב עצמות. סכין פירוק טובה תהיה בעלת הגמישות הנדרשת להפריד בזריזות בשר מעצם וכן לנתק מפרקים וסחוס.
שטול
בעוד ששטול הוא בהחלט לא סכין מומלצת, הוא עדיין כלי חיוני במטבח שלכם. מטרתו של השטול הוא לעזור לכם לשמור על החדות של הסכינים שלכם לאורך זמן רב ככל האפשר. אך חשוב להבין, השימוש השטול לא משחיז את הסכין מחדש אלא מרענן את ההשחזה הקיימת. מה שהופך את השטול ככל הנראה לכלי השני בחשיבותו במטבח אחרי סכין שף. שימוש תדיר בשטול בתחילת העבודה יכול להעריך משמעותית את משך החדשות של הסכין שלכם, אבל מכיוון שהשימוש בשטול לא ממש מחדד את הלהב, אנו מציעים לטבחים ביתיים להשחיז את הסכינים שלהם באופן מקצועי לפחות פעם בשנה.
ניתן להשתמש בשטול על כל להב בעל צד ישר, כגון סכין שף או סכין עזר, אך אין להשתמש בה על סכינים משוננות מכיוון שהשיניים לא יחליקו לאורך הפלדה והסכין פשוט עלולה לההרס.