חיתוך הבטונט הוא אחד מטכניקות החיתוך הבסיסיות ביותר הנלמדות בבתי ספר לבישול, ומשמשים להכנת מתאבנים ותוספות רבות. נסביר מהו חיתוך בטונט, כל מה שאתם צריכים כדי לבצע אותו כראוי, ומדוע הוא חובה להרחבת כישורי הסכין הבסיסיים של כל טבח ביתי.
אז מה זה חיתוך בטונט?
כמו מונחים קולינריים רבים, באטונט (מבוטא במקור bah-toe-NAY) הוא צרפתי. זה מתורגם ל"מקל קטן", והוא אחד החיתוכים הפופולריים ביותר המשמשים בהכנת מזון.
הבטונט הוא ארוך וישר עם מידות של בערך 6 מ"מ *6 מ"מ * 5 – 6 ס"מ אורך (אם כי יש המודדים אותו בגודל גדול יותר). הוא מעט עבה יותר מחיתוך הג'וליאן הנפוץ יותר (הידוע גם כחיתוך הגפרור), מה שנותן לו הרבה יותר שימושים מעבר לקישוט.
חיתוך בטונט מושלם למקלות גזר, קרודיטה (רצועות ירקות קשיחים וטריים המוגשים כמתאבן לצד מטבל), ירקות צלויים, צ'יפס ומוקפצים. הם גם נקודת זינוק טובה עבור חתכים קטנים יותר, כמו הג'וליאן העדין, קיצוץ או קוביות בינוניות עד קטנות.
למה בטונט?
חיתוכי בטונט, כמו כל שאר החיתוכים הבסיסיים, נעשים כדי לחלק את המרכיב לגודל שווה ואחיד. זה מסייע לבישול אחיד יותר, ניראות אסטטית יותר ותחושה נעימה יותר בפה, ובסך הכל טכניקה טובה יותר.
איך מבצעים את חיתוך הבטונט?
לפני שאתם מתחילים לפרוס ולחתוך, וודאו שכל המרכיבים נשטפו היטב. קלפו את המרכיב במידת הצורך, והורידו את כל הקצוות (כלומר, החלק העליון של גזר או קצה הפרח של זוקיני).
לאחר מכן, חותכים את כל הצדדים של המרכיב כדי ליצור צורה מרובעת או מלבנית. הוציאו את החלק המרובע וחתכו אותו לרוחב לחתיכות בגודל 5 ס"מ. לאחר מכן קחו כל חלק וחיתכו אותו לאורכו בכל 1/2 ס"מ, מה שישאיר לכם ערימה של מלבנים. ערמו את המלבנים האלה, ושוב חתכו אותם לאורכם בכל 1/2 ס"מ . (תוכלו גם לבחור לחתוך כל מלבן בנפרד, במיוחד אם אתם רק מתחילים.) לאחר שתסיימו, אמורה להיות לכם כמות נכבדה של בטונטים, מוכנים לבישול או לאכילה.
וכל השאריות שנותרו לאחר החיתוך יכולות לשמש להכנת מרק מזין, ציר ירקות או שייק.
לסיכום:
גם אם לא ידעתם את שמה, רוב הסיכויים שכבר ראיתם ואכלתם אוכל החתוך בצורת בטונט פעמים רבות בעבר. בטונט הוא אחד מטכניקות החיתוך הפופולריות ביותר, הנפוץ בחטיפים ובתוספות רבות ומשמש כנקודת מוצא למספר סוגי חיתוך אחרים. אפשר ומומלץ לבצע את החיתוך בעזרת סכין ירקות.
שליטה בטכניקת החיתוך בטונט היא דרך טובה להתחיל עם היסודות של הכנת מזון, כמו גם לשפר ולהשחיז את כישורי הסכין שלכם. תרגלו את שיטת החיתוך בטונט על כמה גזרים או תפוחי אדמה, ותראו איך המיומנות החדשה והפשוטה שלכם תעשה פלאים בחווית הבישול הביתית שלכם.