דברים שכדאי לקחת בחשבון לפני רכישת ציוד למטבח למסעדה
מסעדות זקוקות לציוד רב כדי לפעול. לפני שאתה מתחיל לרהט את מטבח המסעדה שלך, כדי לקחת בחשבון שאתה עומד להתמודד עם רשימת ציוד גדולה למטבח של מסעדה. אין ספק שיש הרבה מה לעשות ומה לקנות, אבל אל תמהר לקנות ציוד מהר מדי. קח קצת זמן לשקול מה אתה באמת צריך עבור החלל וסוג המסעדה שלך, מה אתה יכול להרשות לעצמך, וממי אתה רוצה לקנות את זה.
כשאתה קונה ציוד למטבח המסעדה חפש פריטים איכותיים שיעמדו בשימוש מתמיד לאורך שנים. ודא שהפריטים שאתה בוחר מתאימים עבור מבנה המטבח שלך והזרימה שאתה מדמיין עבור עבודת הבישול בפועל.
לפני שתתחיל ברכישת הציוד למטבח המסעדה שלך, שים לב לדברים הבאים:
1. איכות
כאשר אתה רוכש ציוד למטבח המסעדה, התחל בבחינת איכות הציוד. שהאם הציוד חדש לגמרי או משומש. אם הוא חדש, האם אתה מכיר את היצרן? איפה מיוצר? מאילו חומרים? אם אתה בוחן לקנות ציוד משומש, כדי לשים לב לבן כמה הציוד, מאיפה הוא מגיע, ובאיזה סוג של צורה הוא נמצא. הקפד להגיע להתרשם מהציוד באופן אישי לפני ביצוע הרכישה כדי שתוכל בדוק את המראה והתפקוד לאיתור פגמים. תבחן מה הציוד למסעדה שיהיה בשימוש תדיר יותר, את הפריטים האלה, קנה באיכות הגבוהה ביותר שאתה יכול להרשות לעצמך.
2. שיקול מקום
לפני שאתה קונה ציוד למטבח מסעדה, מומלץ להקדיש זמן לעיון בשרטוטים של מטבח המסעדה שלך, להבין מה המטרה של המסעדה, אוכל מהיר? קייטרינג? מסעדת גורמה? כל מטרה דורשת ציוד ועיצוב אחר של המטבח. דמיין כיצד הצוות שלך יסתובב בחלל ולפי זה תעצב את מטבח המסעדה שלך. תמדוד כמה מקום יהיה לך לכל מה שאתה צריך. המטרה היא לקבל פריסת ציוד יעילה שזורמת היטב מבלי שיהיה צפוף מדי לעבוד ולעבור. אל תשכח לבדוק את המידות של כל הציוד כדי להבטיח שתוכלו להכניס את כולו דרך הדלתות ואל המטבח.
3. מחיר
המחיר הוא בין השיקולים העיקריים בקניית ציוד למסעדה. ראשית, כדי להבין איזה ציוד הכי חשוב לך. ציוד המטבח למסעדה שאתה יודע שישמש אותך הכי הרבה ,כנריא גם יעלה יותר, מכיוון שתרצה ללכת על האיכות הטובה יותר. עבור ציוד נוסף, כדי לחשוב על דרכים שבהן תוכל לחסוך מעט, כגון על ידי בחירה בציוד רב תכליתי שיכול לבצע מספר עבודות באחת. דוגמה לכך היא תנור משולב, שיכול לבשל באוויר חם, קיטור או שילוב של שניהם. דרך נוספת להשיג מחיר טוב היא לקנות משומש – רק חשוב להקפיד לבדוק היטב את הציוד לפני הקנייה.
4. שימוש וניקוי
לא משנה מה ציוד המטבח למסעדה שאתה קונה, הוא צריך להיות הגיוני עבור הטבחים שלך לשימוש יום יומי. צפה בסרטונים, שוחח עם נציגי המכירות ונסה לראות את הציוד בפעולה כדי לקבוע אם יהיה קל להשתמש בו בכל יום. יש לקחת בשיקול: ארגונומיה, קלות פתיחה וסגירה של דלתות, אפשרויות אחסון וכל תכונות טכנולוגיות שיכולות להיות מועילות או קשות לתפעול. בכל הנוגע לניקיון, הקדש קצת זמן לבדוק כיצד לנקות את הציוד מדי יום, שבוע וחודש, כך שתוכל לתכנן ביעילות את סדר היום של הצוות ותורנויות הניקיון. חפש את סמל המכון התקנים כדי לוודא שהציוד עומד באישורי הבטיחות.
5. בחירת הספק הנכון
הבחירה הנכונה של ספקי ציוד המטבח למסעדות הינה חשובה ביותר על מנת להבטיח שתקבל ציוד איכותי שניתן לסמוך עליו. ספק טוב ומקצועי יעזור להדריך אותך בבחירת הציוד הנכון ביותר עבורך בנוסף, הקפד לבקש עזרה בהתקנה ותבדוק מדיניות בנושא שירותי תחזוקה ותיקונים ליום הבלתי נמנע בו הציוד שלך זקוק לשירות.
6. שכירת מתכנן מטבחי מסעדה
אם אתה בונה מסעדה חדשה או משפץ לחלוטין את המטבח, שכירת איש מקצוע שמומחה בתכנון מטבחים מקצועי למסעדות, יכולה להיות עזרה גדולה בהבנת סוג הציוד שאתם צריכים. אדריכל ומעצב מטבחים של מסעדות יוכל להבין את הקונספט והתפריט שלך, ואז לעזור לעצב מטבח שמתאים לחלל שלך ולאוכל שתכין. בעל מקצוע טוב יכול לעזור להרחיק אותך מציוד מטבח שאינך צריך, ולחסוך לך מקום יקר וכסף.
7. בדיקת אפשרות ליסינג
לפתוח מסעדה זה לא זול, והרכישה של הציוד למטבח למסעדה אינה יוצאת דופן. השכרה של ציוד למסעדה יכולה להיות אלטרנטיבה טובה כחלק מהתוכנית העסקית שלך למסעדה. ליסינג מאפשר לך לשלם מדי חודש עבור ציוד המסעדה, וחוסך לך כספים להוצאות אחרות. תשלומי ההשכרה עשויים אף להיות ניתנים לניכוי מס כהוצאה תפעולית של העסק.
יתרון נוסף בהשכרת ציוד למטבח למסעדות היא ההזדמנות להחזיר את הציוד בתום תקופת השכירות. אם העסק משגשג, אז כנראה שתהיה לך גם אפשרות רכישה, בהתאם לתנאי החכירה והאשראי שלך. החיסרון הפוטנציאלי הוא: שלא את כל הציוד שתזדקק לו ניתן להשכיר, כמו כלי מטבח וחומרי ניקוי. ייתכן שתצטרך להתמודד גם עם ריביות ודמי סיום מוקדם במידה ותסיימו את ההשכרה לפני הזמן.
לסיכום:
להתאים את הציוד הנכון למטבח מסעדה יכול להיות משימה לא קלה. מטבחים תעשייתים או מחסריים משמשים להכנת אוכל בכמויות גדולות הרבה יותר מאשר השימוש בציוד בטבח רגיל. לכן המטבח וכל הציוד שנמצא בו צריך להתאים לשימוש אינטנסיבי יותר וכדי שהיה עמיד לאורך זמן. אך לפני הכל כדי לבחון את המיקום, התקציב ולהבין למה בדיוק ישמש המטבח שלך – כדי שתוכל להתאים לו את הציוד הנכון ביותר. כדי להתייעץ עם מעצב פנים המתמחה במסעדות, הוא יוכל לעזור לכוון אותך בצורה הנכונה ביותר ואף לחסוך לך כסף ולמנוע ממך לכוש ציוד שאולי אתה לא צריך.