ראשי » ביקורות סכיני מטבח » ביקורת סכין מטבח: קיי קוביאשי גיוטו 210 | גומא גלילי

ביקורת סכין מטבח: קיי קוביאשי גיוטו 210 | גומא גלילי

נכתב ע"י גומא גלילי
0 תגובות

סכין גיוטו היא למעשה סכין שף, סכין רב שימושית זאת אמורה להיות הסכין הראשונה של כל חובב מטבח. הסכין הזאת ספציפית היא קלה ועדינה במיוחד לסכין שף, מה שבאופן ישיר אומר שהיא סופר מדויקת וחדה בצורה בלתי רגילה.

סכין מטבח: קיי קוביאשי גיוטו 210

210 מ"מ הוא אורך להב מעט מעל האורך הסטנדרטי בעיני אבל בסה"כ אורך מצויין. ללהב יש עגלגלות עדינה שמאוד עוזרת לקיצוצים ופריסות בתנועת חיתוך קלאסית כשקצה הסכין נשאר על הקרש בזמן הקיצוץ (pull and push).

בגדול הסכין הזאת יכולה לשמש כמעט לכל דבר- מפיילוט, פריסה, קיצוץ, בשר דגים וירקות. יש לשים לב שסכין קלה היא לא לכל אחד באופן מעט סטריאוטיפי אני אומר שידיים עדינות מתאימות יותר לאופי הסכין ומי שקצת יותר גס שיחפש סכין שף יותר כבדה. בגלל שהלהב הדק מאוד הלהב יכול להיות שברירי ומאוד לא מומלץ לקצוץ איתה בשיטת הנקישות, השיטה הזאת תגרום לסכין לאבד את חדותה מהר מאוד.

השחזה צריכה להיעשות על ידי אבן (בגרעין 1000-6000) למי שיודע ומי שלא שידאג למצוא משחיז שיודע לעבוד עם סכינים ברמה הזאת. משחיזי סכינים פשוטות עלולים להרוס לכם את הסכין, יש לשים לב.

מבחינת נראות סכין יפיפייה עם ידית עץ יפנית קלאסית בשתי גוונים הסכין היא אל חלד שמעט מקל על שימור הסכין.

לסיכום סכין יוצאת מהכלל וסופר מקצועית עדינה ומגוונת מומלץ מאוד.

מאמרים נוספים