אני אתחיל בזה שזאת חברת סכיני המטבח המקצועיים הראשונה שהכרתי כטבח צעיר, והיא נמצאת בחנויות מטבח מקצועיות כבר לפחות 12 שנים.
קאי שון היא סכין מטבח יפנית לכל דבר שלהרגשתי מעט הותאמה למערב וליצור המוני, ומשלבת בצורה אלגנטית מסורת ומודרניזציה.
הסכין עצמה היא מה שנקרא בשפת מטבח סליסר, סכין מטבח המשמשת בעיקר לפריסה כאשר מתחילים עם בסיס הלהב ומורידים בצורה עדינה תוך כדי משיכת הסכין אחורה. הסכין מושחזת מצד אחד, ואנשים אוהבים לקרוא לה סכין סשימי או סושי כי זה באמת היעוד שלה ואפשר למצוא סליסר אצל כל סושי שף או חובב מושבע של דגים נאים ורולים של סושי.
ידית עץ פקה בשילוב מתכת בסגנון יפני מודרני עגול בלי זווית, בשבילי אחד החסרונות היחידים של הסכין הזאת כי זה מעט מחליק בעיקר עם היד רטובה או שומנית.
הלהב שפיצי עם מעט זוויות כלפי מטה, מה שעוזר לסיים את החיתוך וחומר הגלם אם הוא יותר ארוך או פחות ארוך. עיקר השימוש יהיה פריסה עדינה של דגים ובשר ואפילו ירקות עדינים ורכים. פחות הייתי ממליץ לקצוץ איתה גם כי היד שלכם עלולה לגעת בקרש החיתוך (להב נמוך) וגם כי מהר מאוד תפגעו בביצועי הסכין אז אם יש לכם סכין סליסר איכותיות עדיף לשמור אותה רק לפריסה.
אחיזת הסכין צריכה להיות עדינה וכל חיתוך איתה צריך להיות ממש כמו לנגן על כינור. אחד הדברים שאני אוהב לעשות עם הסכין הזאת זה כאשר חותכים רולים של סושי, להכין כוס עמוקה עם מים, לטבול את החלק הקידמי של הסכין ואז להקיש בעדינות עם הידית כאשר הסכין כלפי מעלה וטיפות המים יורדים לאורך הסכין כך שבין חיתוך לחיתוך לא ידבק אורז סושי לסכין.
הסכין עשויה פלדת אל חלד וקלה מאוד לתחזוקה. יש עליה עיצוב כמו גלזורה של עץ שפרסו אותו מה שיכול לעשות רושם רק שהעיצוב מטשטש מהר מאוד. מאוד ממליץ לקנות קייס אישי לסכין הזאת, ואם אין כדי מאוד לשמור אותה עטופה בנייר עיתון.
חיי הלהב בסכין הזאת בתנאים אופטימליים ומקצועיים הם ארוכים יחסית וביחס לסכין כזו לא מאוד קשה להשחיז אותה.
הסכין יחסית כבדה ומסיבית מה שעוזר בפריסה כי משקל הסכין עוזר לתנועה כלפי מטה.
לסיכום זה סכין מטבח של ״שאו״ שהיא גם מקצועית ולא מאוד יקרה, חיים ארוכים ואמינות, בקיצור קצת כמו לקנות טויוטה 🙂
למי שמעוניין, אפשר למצוא כאן את סכיני שון.