ראשי » ביקורות סכיני מטבח » ביקורת סכין מטבח: ניאיגטה הונסוקי | גומא גלילי

ביקורת סכין מטבח: ניאיגטה הונסוקי | גומא גלילי

נכתב ע"י גומא גלילי
0 תגובות

הונוסוקי היא למעשה סכין קיצוב יפנית, במיוחד לניקוי עופות בשר ודגים מעצמות, זאת לא סכין מטבח לשבירת עצמות אבל מי שמכיר את הגלם ידע איפה אפשר לחתוך בין העצמות בכדי לנקות כל סוגי עופות צלעות טלה וגם ודגים אני אוהב להוריד קסקסים מדג על ידי פריסה בין העור לקסקסים בשיטה יפנית קלאסית.

סכין מטבח: ניאיגטה הונסוקי

אחיזת הסכין היא יכולה להיות בשתי צורות – הקלאסית כאשר הסכין למעשה ממשיכה את היד וכמו כן גם אחיזה הפוכה שהסכין יוצרת 90 מעלות מהיד בכדי להיכנס לתוך נתחים גדולים כמו צלעות בקר טלה ודגים גדולים.

אמנם הסכין היא סכין קיצוב אבל בגלל הצורה ומרחק הלהב מהידית הסכין גם יכולה לשמש לקיצוץ של בצלים קטנים, שום או ירקות אחרים.

הסכין הזאת יחסית עבה וחזקה מאוד חדה ותחזיק השחזה לזמן ארוך בשימוש נכון. כמו שציינתי השחזה תעשה עם אבן של בין 1000-6000 או עם משחיז סכינים יפניות מקצועי.

נראות מאוד קלאסית ויפייפיה, ידית עץ בשני צבעים קלאסית יפנית עגולה, עם דוגמא על חציו של הסכין שלמעשה לא רק עניין דקורטיבי אלה גם לעזור לסכין לשמור על הזמן קיצוב עמוק של חיה מסוימת להקל על שליטת הסכין.

לינק לסכין בחנות של היקארי: סכין פירוק בשר (הונסוקי) ניאיגטה 150מ"מ SLD

מאמרים נוספים