5K
מצרכים
- חצי קילו חזה עוף טחון (או קוצצים לבד חצי קילו חזה עוף)
- 2 גבעולי בצל ירוק
- 1 צ׳ילי אדום
- 3 שיני שום
- חתיכת ג׳ינג׳ר (3 ס״מ)
- 4 כפות שמן זית טוב
- מלח
- פלפל שחור
- כוס שמן קנולה לטיגון
- 200 גרם יוגורט עיזים
- חופן שמיר קצוץ
- חופן נענע קצוצה
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- צילי ירוק אחד קצוץ (למי שאוהב חריף)
- שמן זית טוב
הוראות הכנה
קציצות:
- מכניסים את בשר העוף הטחון לקערה, או קוצצים לבד בעזרת סכין מטבח עד לקבלת בשר קצוץ דק עד בינוני.
- קוצצים את השום, בצל ירוק, צ׳ילי, ג׳ינגר ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את השמן זית.
- מתבלים במלח ופלפל שחור טחון טרי (הכי טוב ממטחנת פלפל) בנדיבות.
- מערבבים טוב לקבלת תערובת אחידה.
- מחממים את שמן הקנולה על אש גבוהה בינונית, כאשר מתחיל לעשן יורדים לאש בינונית.
- ניתן לטגן קציצה קטנה על מנת לטעום ולתקן תיבול.
- בעזרת כף יוצרים את הקציצות לפני הכנסתן לשמן, הקציצות לא צריכות להיות הדוקות ולא זהות במראה.
- מניחים אותן בשמן החם ללא תזוזה למשך 3 דקות.
- הופכים בעזרת מרית, ולאחר הפיכתן לוחצים קלות עם המרית ומטגנים לשלוש דקות נוספות.
- מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
- בוזקים מלח קלות לאחר הטיגון.
מתבל:
- מעבירים את היוגורט לקערית ומערבבים עם עשבי התיבול הקצוצים, מלח, פלפל ושמן זית.
- מוסיפים צילי ירוק חריף קצוץ אם חשקה נפשכם.
- מגישים לצד הקציצות.
- בתאבון!