ראשי » מתכונים » מתכון: קציצות עוף מדליקות

מתכון: קציצות עוף מדליקות

נכתב ע"י עידן ביטון
0 תגובות
סועדים: 3 זמן הכנות: זמן בישול:

מצרכים

  • חצי קילו חזה עוף טחון (או קוצצים לבד חצי קילו חזה עוף)
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 1 צ׳ילי אדום
  • 3 שיני שום
  • חתיכת ג׳ינג׳ר (3 ס״מ)
  • 4 כפות שמן זית טוב
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כוס שמן קנולה לטיגון
  • 200 גרם יוגורט עיזים
  • חופן שמיר קצוץ
  • חופן נענע קצוצה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • צילי ירוק אחד קצוץ (למי שאוהב חריף)
  • שמן זית טוב

הוראות הכנה

קציצות:

  • מכניסים את בשר העוף הטחון לקערה, או קוצצים לבד בעזרת סכין מטבח עד לקבלת בשר קצוץ דק עד בינוני.
    בשר עוף טחון

    בשר עוף
    טחון

  • קוצצים את השום, בצל ירוק, צ׳ילי, ג׳ינגר ומוסיפים לקערה.
    בצל ירוק וג'ינג'ר קצוצים

    בצל ירוק וג'ינג'ר קצוצים

  • מוסיפים את השמן זית.
  • מתבלים במלח ופלפל שחור טחון טרי (הכי טוב ממטחנת פלפל) בנדיבות.
    רכיבי הקציצות לפני ערבוב

    רכיבי הקציצות לפני ערבוב

  • מערבבים טוב לקבלת תערובת אחידה.
  • מחממים את שמן הקנולה על אש גבוהה בינונית, כאשר מתחיל לעשן יורדים לאש בינונית.
  • ניתן לטגן קציצה קטנה על מנת לטעום ולתקן תיבול.
  • בעזרת כף יוצרים את הקציצות לפני הכנסתן לשמן, הקציצות לא צריכות להיות הדוקות ולא זהות במראה.
  • מניחים אותן בשמן החם ללא תזוזה למשך 3 דקות.
  • הופכים בעזרת מרית, ולאחר הפיכתן לוחצים קלות עם המרית ומטגנים לשלוש דקות נוספות.
  • מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
  • בוזקים מלח קלות לאחר הטיגון.

מתבל:

  • מעבירים את היוגורט לקערית ומערבבים עם עשבי התיבול הקצוצים, מלח, פלפל ושמן זית.
  • מוסיפים צילי ירוק חריף קצוץ אם חשקה נפשכם.
  • מגישים לצד הקציצות.
  • בתאבון!

קציצות עוף מדליקות

מאמרים נוספים