ראשי » מתכונים » מתכון: סלט חסה ברגע

מתכון: סלט חסה ברגע

נכתב ע"י עידן ביטון
0 תגובות
סועדים: 2 זמן הכנות:

מצרכים

  • ראש חסה ערבית (Romaine)
  • 2 ביצים רכות (אופן הכנה מצורף)
  • חופן קרוטונים (אופן הכנה מצורף)
  • פרמז׳ן
  • שן שום אחת קצוצה
  • כף רוטב פונזו (סויה לימונית)
  • כף חרדל גרגרי
  • כפית סילאן
  • 2 כפות שמן זית טוב
  • מלח גס
  • פלפל שחור טרי

הוראות הכנה

רכיבים לסלט חסה

ביצה רכה מושלמת:

  • מכניסים 2 ביצים בינוניות לסיר קטן עם מים פושרים (לא חמים).
  • מביאים את המים לרתיחה.
  • מכסים את הסיר ומכבים את האש.
  • שמים טיימר ל-4 דקות.
  • שוטפים את הביצים תחת מים קרים.

קרוטונים בשניה:

  • חותכים פרוסת לחם לקוביות בגודל 1 ס״מ (לחם קסטן אידאלי).
  • מטגנים במחבת עם כף שמן זית במשך חמש דקות על אש בינונית.
  • מזיזים את הקרוטונים על המחבת מדי פעם
  • מקררים על השיש.

רוטב:

  • מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב בעזרת מזלג: שום, פונזו, חרדל, סילאן, שמן זית, מלח/פלפל.

הרכבת הסלט:

  • חותכים את החסה לרצועות עבות (2 ס״מ) ומעבירים לקערה גדולה.
    חסה קצוצה
  • מוסיפים את הקרוטונים (לא חמים) ואת הרוטב.
  • מערבבים ומוסיפים את מלח ופלפל לפי טעם.
  • מגלחים בעזרת קולפן עשר רצועות פרזמן ומוסיפים לקערה מחצית מהם ומערבבים שוב.
  • מעבירים לצלחת הגשה.
  • מגישים עם שארית הפרמזן מעל וביצה רכה חצויה.
  • בתאבון!

מאמרים נוספים