5.2K
מצרכים
- ראש חסה ערבית (Romaine)
- 2 ביצים רכות (אופן הכנה מצורף)
- חופן קרוטונים (אופן הכנה מצורף)
- פרמז׳ן
- שן שום אחת קצוצה
- כף רוטב פונזו (סויה לימונית)
- כף חרדל גרגרי
- כפית סילאן
- 2 כפות שמן זית טוב
- מלח גס
- פלפל שחור טרי
הוראות הכנה
ביצה רכה מושלמת:
- מכניסים 2 ביצים בינוניות לסיר קטן עם מים פושרים (לא חמים).
- מביאים את המים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומכבים את האש.
- שמים טיימר ל-4 דקות.
- שוטפים את הביצים תחת מים קרים.
קרוטונים בשניה:
- חותכים פרוסת לחם לקוביות בגודל 1 ס״מ (לחם קסטן אידאלי).
- מטגנים במחבת עם כף שמן זית במשך חמש דקות על אש בינונית.
- מזיזים את הקרוטונים על המחבת מדי פעם
- מקררים על השיש.
רוטב:
- מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב בעזרת מזלג: שום, פונזו, חרדל, סילאן, שמן זית, מלח/פלפל.
הרכבת הסלט:
- חותכים את החסה לרצועות עבות (2 ס״מ) ומעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים את הקרוטונים (לא חמים) ואת הרוטב.
- מערבבים ומוסיפים את מלח ופלפל לפי טעם.
- מגלחים בעזרת קולפן עשר רצועות פרזמן ומוסיפים לקערה מחצית מהם ומערבבים שוב.
- מעבירים לצלחת הגשה.
- מגישים עם שארית הפרמזן מעל וביצה רכה חצויה.
- בתאבון!