זאת סכין מאוד נישתית ויחודית מספר השימושים שלה הוא מוגבל מאוד עם זה היכולות של הסכין הזאת בכל עניין קצבות דגים הן פנומנליות. היא נועדה לפילוט קלאסי יפני לדגים בינוניים/גדולים כאשר מורידים את הראש, פותחים את הדג עד לעצמות הבטן ואז הופכים את הדג ובתנועת ניסור עדינה שוברים את עצמות הבטן.
הסכין יפה, כבדה יחסית וקלאסית, יש לה להב מדהים המושחז הוא רק בצד אחד, משהו שלוקח זמן להתרגל וגם צריך תמיד לבדוק שההשחזה היא בצד הנכון של היד החותכת. הידית עץ קלאסית יפנית (עגולה) ומגיע עם מגן ללהב מעץ מה שנותן לסכין בית נהדר ועוזר מאוד לשימור הלהב, הלהב מחליד ודורש ניקיון ואפילו שימון עדין בכדי למנוע החלדה בין הביצועים.
הסכין משמשת אותי בעיקר לקיצוב דגים ולעיתים בשר, העובי המשקל יכול די בקלות להוריד את ראש הדג בין החוליות וליצור חיתוך מאוד נקי, בנוסף היא יכולה להוריד קסקסים וחיתוך.ֿ
אפשר למצוא את הסכין בחנות של היקארי: סכין פילוט דגים