אתחיל בזה שזאת סכין מטבח עדינה, קלה ודקה, מדויקת בצורה בלתי רגילה ולא פחות חשוב לי יפיפיה. ידית עץ בסיגנון יפני קלסי ( עגול) מי שרגיל לעבוד עם סכיני מטבח עם ידית אירופית נדרש ללמוד/להתרגל לידית עגולה.
לסכין הזאת אצלי יש מספר לא מבוטל של שימושים, וטבחים שעבדו איתה התאהבו בה כמעט באופן חד טוטלי. בגלל הלהב בשפיצי עם שתי זויות היא יכולה לשמש כסכין פריסה (סליסר) של חומרי גלם קטנים כמו ירקות, דגים ובשר כמו כן קיצוץ עדין של עשבי תיבול או ירקות, פירות קטנים ואפילו פיילוט של דגים קטנים עד בינוניים.
אחיזת הסכין הזאת לדעתי היא אחיזה שהיא קרובה מאוד ללהב כאשר אם צריך משהו מדויק מאוד אצבע אחת יכולה להיות ממש לאורך הלהב. אחת הטכניקות בהן הביצועים של הסכין הזאת היו פנומנליות הן פריסה של חומר גלם תוכדי שמירה על הצורה הטבעית של חומר הגלם. אולי הדוגמה הטובה ביותר היא אבוקדו אם אני רוצה לפרוס אותו ולשמור על צורתו בכדי ליצור מניפה על ידי לחיצה על האבוקדו הלהב הדק והדיוק עוזרים לפרוס מבלי שהאבוקדו זז.
הסכין אינה מחלידה וקלה מאוד לשימור. חיי הלהב בסכין הזאת ב תנאים אולטימטיבים ומיקצועיים הן ארוכות מרוב הסכינים שיש בידי ואולי החיסרון היחידי שאני יכול לציין הן שהסכין סופר עדינה וכדי להימנע מכל חיתוך של דברים קשים כמו עצמות תבלינים קשים או ירקות קשים כמו דלעת או כניסה לתוך חומר גלם יבש בתנועה סיבובית שעלולים לגרום שברים בלהב.
לסיכום זה סכין מטבח מקצועית ואלגנטית בצורה בלתי רגילה ולמרות המחיר הגבוה יחסית היא נותנת תמורה וביצועים מאוד איחודים.
מומלץ ביותר!