5.2K
מצרכים
- 1 ק״ג שפונדה חתוך עם העצם לקוביות גדולות (250 גרם בערך, לבקש מהקצב)
- רבע כוס שמן קנולה לטיגון
- 1 גזר גדול חתוך לקוביות בינוניות
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות בינוניות
- 3 גבעולי סלרי (עם העלים) חתוכים לקוביות בינוניות בעזרת סכין מטבח
- 5 שיני שום מעוכות
- 2 עלי דפנה
- 1 גבעול רוזמרין שלם
- 3 עגבניות
- 1 ליטר מיץ רימונים (100% רימונים)
- בקבוק יין קברנה סוביניון (אין צורך בבקבוק איכותי מדי אם כי גם לא פשוט מדי, לטעום ואם טעים לכם אז מעולה)
- 2 כוסות מים רותחים
- פלפל שחור גרוס טרי
- מלח
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בסיר גדול (שמתאים לתנור, לפחות 4 ליטר) מחממים את שמן הקנולה עד שמעלה עשן קלות.
- מטגנים את כל חתיכות הבשר מכל הצדדים עד שמתקבל גוון צרוב טוב (לא להעמיס על המחבת, לעבוד בנגלות אם צריך).
- מניחים את כל הבשר הצרוב בצד.
- באותו סיר עם אותו שמן מטגנים את הבצל, גזר וסלרי עד ששחום על אש בינונית-גבוהה.
- מוסיפים מלח, פלפל שחור, שיני שום, עלי דפנה ורוזמרין.
- מוסיפים את כל הנוזלים (מיץ רימונים, יין ומים) ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את העגבניות שטופות חתוכות לרבעים חצי דרך כך שהן עדיין נשארות יחידה אחת ואת הבשר כולו ומביאים לרתיחה נוספת.
- טועמים קלות ומוסיפים מלח ופלפל על פי הטעם.
- מעבירים את הסיר מכוסה לתנור לבין 3-4 שעות או עד אשר הבשר רך דיו.
- מומלץ להגיש על פולנטה רכה וקלאסית או אורז טוב.
- בתאבון!