ראשי » מתכונים » שפונדרה (אסאדו) בבישול ארוך עם קברנה סוביניון ומיץ רימונים

שפונדרה (אסאדו) בבישול ארוך עם קברנה סוביניון ומיץ רימונים

נכתב ע"י עידן ביטון
0 תגובות
סועדים: 4 זמן הכנות: זמן בישול:

מצרכים

  • 1 ק״ג שפונדה חתוך עם העצם לקוביות גדולות (250 גרם בערך, לבקש מהקצב)
  • רבע כוס שמן קנולה לטיגון
  • 1 גזר גדול חתוך לקוביות בינוניות
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות בינוניות
  • 3 גבעולי סלרי (עם העלים) חתוכים לקוביות בינוניות בעזרת סכין מטבח
  • 5 שיני שום מעוכות
  • 2 עלי דפנה
  • 1 גבעול רוזמרין שלם
  • 3 עגבניות
  • 1 ליטר מיץ רימונים (100% רימונים)
  • בקבוק יין קברנה סוביניון (אין צורך בבקבוק איכותי מדי אם כי גם לא פשוט מדי, לטעום ואם טעים לכם אז מעולה)
  • 2 כוסות מים רותחים
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • מלח

הוראות הכנה

שפונדרה (אסאדו) בבישול ארוך עם קברנה סוביניון ומיץ רימונים

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • בסיר גדול (שמתאים לתנור, לפחות 4 ליטר) מחממים את שמן הקנולה עד שמעלה עשן קלות.
  • מטגנים את כל חתיכות הבשר מכל הצדדים עד שמתקבל גוון צרוב טוב (לא להעמיס על המחבת, לעבוד בנגלות אם צריך).
  • מניחים את כל הבשר הצרוב בצד.
  • באותו סיר עם אותו שמן מטגנים את הבצל, גזר וסלרי עד ששחום על אש בינונית-גבוהה.
  • מוסיפים מלח, פלפל שחור, שיני שום, עלי דפנה ורוזמרין.
  • מוסיפים את כל הנוזלים (מיץ רימונים, יין ומים) ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את העגבניות שטופות חתוכות לרבעים חצי דרך כך שהן עדיין נשארות יחידה אחת ואת הבשר כולו ומביאים לרתיחה נוספת.
    שפונדרה (אסאדו) בבישול ארוך עם קברנה סוביניון ומיץ רימונים - הוספת עגבניות
  • טועמים קלות ומוסיפים מלח ופלפל על פי הטעם.
  • מעבירים את הסיר מכוסה לתנור לבין 3-4 שעות או עד אשר הבשר רך דיו.
  • מומלץ להגיש על פולנטה רכה וקלאסית או אורז טוב.
  • בתאבון!

מאמרים נוספים