ראשי » מתכונים » דג כבוש עדין

דג כבוש עדין

נכתב ע"י עידן ביטון
0 תגובות
סועדים: 6 זמן הכנות: זמן בישול:

מצרכים

  • 1 ק״ג דג מפולט ונקי ללא עור (מתאים לכבישה כמו אינטיאס, פלמידה או טרחון)
  • 1 ק״ג מלח גס
  • קערה עם מים קרים
  • שמן קנולה לכיסוי הדג
  • 2 שיני שום מעוכות
  • גבעול טימין
  • 1 פלפל אדום חריף חצוי לאורכו
  • שמן זית

הוראות הכנה

ומרי גלם למתכון דג כבוש עדין

  • במגש גדול דיו לגודל הדג מניחים מלח גס ועליו את פילה הדג, ואז מכסים את הדג כולו עד שלא ניתן לראותו.
    דג על מלח
    דג מכוסה מלח
  • זמן רצוי לסוג כזה של כבישה קלה הוא 30 דקות.
  • לאחר זמן הכבישה, שוטפים את הדג בקערה עם מים קרים מכל המלח ומייבשים טוב.
  • חותכים את הדג לרצועות בעובי ס״מ אחד בעזרת סכין מטבח, ומניחים בצנצנת או קופסת זכוכית עם מכסה שנסגר טוב.
  • מוסיפים את השום, טימין ופלפל חריף ומכסים בשמן קנולה עד שמכוסה לגמרי.
  • מכניסים אטום למקרר.
  • ניתן לאכול כבר לאחר כמה שעות אך הדג יהיה במיטבו לאחר יומיים או שלושה.
  • להוציא בעדינות ולטפטף שמן זית.
  • לאכול עם ממרח גבינה כמו ריקוטה או שמנת חמוצה על לחם טרי או חלה.
  • בתאבון!

דג כבוש עדין

מאמרים נוספים