4.8K
מצרכים
- 1 ק״ג דג מפולט ונקי ללא עור (מתאים לכבישה כמו אינטיאס, פלמידה או טרחון)
- 1 ק״ג מלח גס
- קערה עם מים קרים
- שמן קנולה לכיסוי הדג
- 2 שיני שום מעוכות
- גבעול טימין
- 1 פלפל אדום חריף חצוי לאורכו
- שמן זית
הוראות הכנה
- במגש גדול דיו לגודל הדג מניחים מלח גס ועליו את פילה הדג, ואז מכסים את הדג כולו עד שלא ניתן לראותו.
- זמן רצוי לסוג כזה של כבישה קלה הוא 30 דקות.
- לאחר זמן הכבישה, שוטפים את הדג בקערה עם מים קרים מכל המלח ומייבשים טוב.
- חותכים את הדג לרצועות בעובי ס״מ אחד בעזרת סכין מטבח, ומניחים בצנצנת או קופסת זכוכית עם מכסה שנסגר טוב.
- מוסיפים את השום, טימין ופלפל חריף ומכסים בשמן קנולה עד שמכוסה לגמרי.
- מכניסים אטום למקרר.
- ניתן לאכול כבר לאחר כמה שעות אך הדג יהיה במיטבו לאחר יומיים או שלושה.
- להוציא בעדינות ולטפטף שמן זית.
- לאכול עם ממרח גבינה כמו ריקוטה או שמנת חמוצה על לחם טרי או חלה.
- בתאבון!