ראשי » מתכונים » מתכון: פסטה קציו פה פה

מתכון: פסטה קציו פה פה

נכתב ע"י גומא גלילי
0 תגובות
סועדים: 2 זמן הכנות: זמן בישול:

מצרכים

  • 500 גרם פסטה יבשה ביתית איכותית
  • 2 שני שום מעוכות
  • 100 גרם גבינת פרמזן
  • 100 גרם גבינת פקורינו
  • שמן זית הכי טוב שיש לכם
  • חמאה
  • 10 גרם גרגירי פלפל שחור
  • מלח

הוראות הכנה

מתכון: פסטה קציו פה פה - רכיבים

  • מחממים סיר מים עם כ 2 כפות מלח ( המים צריכים להיות מלוחים כמו מי ים ) אבל לא יותר מזה ומבשלים בו את הפסטה במשך 1-2 דקות פחות מהוראות היצרן.
  • במקביל מחממים מחבת יבשה שמים את גרגירי הפלפל השחור וקולים עד שריח נפלא עולה מהמחבת.
  • מעברים את הפלפל השחור למכתש ועלי או מיקסר וטוחנים בפולסים.
  • מחממים שוב את המחבת מוסיפים שמן זית, את שיני השום, ואת הפלפל השחור הגרוס ומטגנים לאט כ 5 דקות.
    פסטה קציו פה פה - תהליך הכנה
  • מוסיפים מים ממי בישול ה פסטה (כ-150 מ"ל) ומכבים את האש.
  • מוציאים את הפסטה ומסננים.
  • מחזירים את המחבת לחימום ומוסיפים אתה החמאה תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים את הגבינה למחבת.
  • מוסיפים את הפסטה המבושלת.
  • מערבבים היטב כ 2 דקות ומגישים עם כוס יין נהדרת וגבינה איטלקית בצד.

מאמרים נוספים