3K
מצרכים
- 500 גרם פסטה יבשה ביתית איכותית
- 2 שני שום מעוכות
- 100 גרם גבינת פרמזן
- 100 גרם גבינת פקורינו
- שמן זית הכי טוב שיש לכם
- חמאה
- 10 גרם גרגירי פלפל שחור
- מלח
הוראות הכנה
- מחממים סיר מים עם כ 2 כפות מלח ( המים צריכים להיות מלוחים כמו מי ים ) אבל לא יותר מזה ומבשלים בו את הפסטה במשך 1-2 דקות פחות מהוראות היצרן.
- במקביל מחממים מחבת יבשה שמים את גרגירי הפלפל השחור וקולים עד שריח נפלא עולה מהמחבת.
- מעברים את הפלפל השחור למכתש ועלי או מיקסר וטוחנים בפולסים.
- מחממים שוב את המחבת מוסיפים שמן זית, את שיני השום, ואת הפלפל השחור הגרוס ומטגנים לאט כ 5 דקות.
- מוסיפים מים ממי בישול ה פסטה (כ-150 מ"ל) ומכבים את האש.
- מוציאים את הפסטה ומסננים.
- מחזירים את המחבת לחימום ומוסיפים אתה החמאה תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הגבינה למחבת.
- מוסיפים את הפסטה המבושלת.
- מערבבים היטב כ 2 דקות ומגישים עם כוס יין נהדרת וגבינה איטלקית בצד.