ראשי » מתכונים » מתכון: חמוצים מהירים

מתכון: חמוצים מהירים

נכתב ע"י עידן ביטון
0 תגובות
סועדים: 1 זמן הכנות: זמן בישול:

מצרכים

  • 1 קולורבי גדול
  • 2 גזרים
  • 10 יחידות שעועית ירוקה
  • 1 שומר בינוני
  • 1 בצל ירוק מחולק לשלושה חלקים
  • גבעול טימין
  • 1 פלפל חריף אדום חצוי לאורך
  • 2 עלה דפנה
  • כפית זרעי שומר
  • כפית זרעי כוסברה
  • 2 כוסות חומץ יין לבן
  • 2 כוסות מים
  • חצי כפית פלפל שחור שלם

הוראות הכנה

צלחת חמוצים

  • חותכים את הירקות לחתיכות בגודל בינוני בעזרת סכין מטבח, את השומר כדאי לפרוס לאורך ואת השעועית הירוקה להשאיר שלמה רק לחתוך את הקצה הגבעולי.
  • מכניסים את הירקות בתערובת לצנצנת בצפיפות וגם את גבעול הטימין, עלי הדפנה והפלפל החריף.
  • בסיר קטן על אש בינונית קולים את זרעי הכוסברה והשומר (ללא שמן) עד שמעלה ארומה כשלוש דקות בערך.
  • מוסיפים את החומץ, מים והפלפל השחור ומביאים לרתיחה.
  • כאשר רותח יוצקים על הירקות בצנצנת עד שמכוסים לגמרי (אם חסר נוזלים כנראה שהתבלבלנו בכמויות, אך אין בעיה, מרתיחים תערובת של מים וחומץ נוספים חצי חצי ומוסיפים למילוי הצנצנת).
  • סוגרים את הצנצנת ומשאירים על השיש עד שמגיע לטמפרטורת החדר (כמה שעות).
  • מכניסים למקרר.
  • יהיה טעים כבר לאחר יומיים, אידאלי לאחר חמישה ימים והלאה.
  • בתאבון!

מאמרים נוספים