4.8K
מצרכים
- 1 קולורבי גדול
- 2 גזרים
- 10 יחידות שעועית ירוקה
- 1 שומר בינוני
- 1 בצל ירוק מחולק לשלושה חלקים
- גבעול טימין
- 1 פלפל חריף אדום חצוי לאורך
- 2 עלה דפנה
- כפית זרעי שומר
- כפית זרעי כוסברה
- 2 כוסות חומץ יין לבן
- 2 כוסות מים
- חצי כפית פלפל שחור שלם
הוראות הכנה
- חותכים את הירקות לחתיכות בגודל בינוני בעזרת סכין מטבח, את השומר כדאי לפרוס לאורך ואת השעועית הירוקה להשאיר שלמה רק לחתוך את הקצה הגבעולי.
- מכניסים את הירקות בתערובת לצנצנת בצפיפות וגם את גבעול הטימין, עלי הדפנה והפלפל החריף.
- בסיר קטן על אש בינונית קולים את זרעי הכוסברה והשומר (ללא שמן) עד שמעלה ארומה כשלוש דקות בערך.
- מוסיפים את החומץ, מים והפלפל השחור ומביאים לרתיחה.
- כאשר רותח יוצקים על הירקות בצנצנת עד שמכוסים לגמרי (אם חסר נוזלים כנראה שהתבלבלנו בכמויות, אך אין בעיה, מרתיחים תערובת של מים וחומץ נוספים חצי חצי ומוסיפים למילוי הצנצנת).
- סוגרים את הצנצנת ומשאירים על השיש עד שמגיע לטמפרטורת החדר (כמה שעות).
- מכניסים למקרר.
- יהיה טעים כבר לאחר יומיים, אידאלי לאחר חמישה ימים והלאה.
- בתאבון!