ראשי » מתכונים » מתכון: פלמידה כבושה

מתכון: פלמידה כבושה

נכתב ע"י גומא גלילי
0 תגובות
סועדים: 2 זמן הכנות:

מצרכים

  • פלמידה לבנה או אדומה
  • 400 גרם מלח גס
  • כפית פלפל שחור
  • כפית זרעי כוסברה
  • חצי יחידה כוכב אניס
  • עלי קפיר ליים יבשים
  • חצי צילי יבש
  • 10 עלי זעתר
  • לימון
  • עגבניה אורגנית
  • בצל ירוק
  • שמן זית איכותי
  • לחם שיפון צלוי

הוראות הכנה

  • מפלטים את הפלמידה ומשארים את העור והעצמות (אחרי הכבישה יהיה יותר קל לנקות עצמות ועור), או שמבקשים מהדייג.
  • מעבירים את פילה הדג למגש ומכסים אותו בשכבת מלח מכל צדדיו למשך שעה.
    דג פלמידה בכבישה

    דג פלמידה כבוש

  • אחרי שעה שוטפים את המלח מהדג, ומייבשים היטב.
  • עם סכין מטבח חדה מורידים את העור כאשר העור כלפי הקרש ובתנועות ניסור עדינות אך ארוכות מורידים את העור, כאשר מורידים את העור הופכים את הדג ומורידים את הבלד-ליין (החלק הכהה בבשר שיש בו גם עצמות) ומחלקים לרצועות.
    פילוט דג פלמידה
  • מכינים את תערובת התבלינים ל ״ראב״ - על מחבת יבשה קולים את זרעי הכוסברה, פלפל יבש, פלפל שחור, קפיר ליים וכוכב אניס במשך שתי דקות.
    תבלינים יבשים
  • מעבירים את התבלינים למכתש ועלי או טוחן תבלינים יחד עם עלי הזעתר ושוברים את כל התבלינים לאבקה גסה.
    תבלינים במכתש ועלי
  • מוסיפים ל-"ראב" גרדה של קליפת לימון.
  • על קרש חיתוך עוטפים את רצועות הדג עם ה-״ראב״ של התבלינים החמים, וגרדת הלימון.
    רצועות דג מתובלות
  • פורסים את הרצועות נגד כיוון הגידים (אפשר לראות תנועה של שומן דק).
    חתיכות דג מתובלות
  • מניחים את פרוסות הדגים על צלחת שטוחה ומתבלים בשמן זית הכי איכותי שיש.
  • פורסים דק ככל האפשר את החלק הירוק של הבצל ירוק.
  • פורסים עגבניה בשלה לחצי.
    סכין מטבח, חצי עגבנייה ובצלי ירוק קצוץ
  • מוסיפים על הדג את הבצל הקצוץ וסוחטים את העגבניה.
  • מגישים עם לחם מחמצת חמים כוסות קטנות של וודקה איכותית ויהייה לכם התחלה נהדרת לארוחת צהריים נהדרת!
    מנה - פלמידה כבושה

מאמרים נוספים