4.9K
מצרכים
- פלמידה לבנה או אדומה
- 400 גרם מלח גס
- כפית פלפל שחור
- כפית זרעי כוסברה
- חצי יחידה כוכב אניס
- עלי קפיר ליים יבשים
- חצי צילי יבש
- 10 עלי זעתר
- לימון
- עגבניה אורגנית
- בצל ירוק
- שמן זית איכותי
- לחם שיפון צלוי
הוראות הכנה
- מפלטים את הפלמידה ומשארים את העור והעצמות (אחרי הכבישה יהיה יותר קל לנקות עצמות ועור), או שמבקשים מהדייג.
- מעבירים את פילה הדג למגש ומכסים אותו בשכבת מלח מכל צדדיו למשך שעה.
- אחרי שעה שוטפים את המלח מהדג, ומייבשים היטב.
- עם סכין מטבח חדה מורידים את העור כאשר העור כלפי הקרש ובתנועות ניסור עדינות אך ארוכות מורידים את העור, כאשר מורידים את העור הופכים את הדג ומורידים את הבלד-ליין (החלק הכהה בבשר שיש בו גם עצמות) ומחלקים לרצועות.
- מכינים את תערובת התבלינים ל ״ראב״ - על מחבת יבשה קולים את זרעי הכוסברה, פלפל יבש, פלפל שחור, קפיר ליים וכוכב אניס במשך שתי דקות.
- מעבירים את התבלינים למכתש ועלי או טוחן תבלינים יחד עם עלי הזעתר ושוברים את כל התבלינים לאבקה גסה.
- מוסיפים ל-"ראב" גרדה של קליפת לימון.
- על קרש חיתוך עוטפים את רצועות הדג עם ה-״ראב״ של התבלינים החמים, וגרדת הלימון.
- פורסים את הרצועות נגד כיוון הגידים (אפשר לראות תנועה של שומן דק).
- מניחים את פרוסות הדגים על צלחת שטוחה ומתבלים בשמן זית הכי איכותי שיש.
- פורסים דק ככל האפשר את החלק הירוק של הבצל ירוק.
- פורסים עגבניה בשלה לחצי.
- מוסיפים על הדג את הבצל הקצוץ וסוחטים את העגבניה.
- מגישים עם לחם מחמצת חמים כוסות קטנות של וודקה איכותית ויהייה לכם התחלה נהדרת לארוחת צהריים נהדרת!